فجایع آبوهوایی میلیونها نفر را آواره کرده است

به گزارش دویچهوله، رویدادهای شدید آب و هوایی تنها جان و مال مردم را درو نمیکند، بلکه آنها را از محل زندهگیشان نیز میراند. نتیجه یک بررسی کارشناسانه نشان میدهد که تندباد، طوفان و سیل حدود هفت میلیون نفر را در شش ماه نخست سال ۲۰۱۹ به نقاط دیگری از کشورشان رانده است. چهار میلیون نفر را نیز باید به این آمار افزود؛ کسانی که اکثراً آفریقایی و خاورمیانهای هستند و به خاطر جنگ و خشونت آواره شدهاند.
گزارش مربوطه را مرکز «پایش آوارهگی داخلی» در ژنو تهیه و منتشر کرده است. یان اگلند، مدیر اهل ناروی این مرکز میگوید که نتایج بررسی «تکاندهنده» است.
در این گزارش، یکی از مهیبترین فجایع آب و هوایی در نیمسال گذشته را طوفان گرمسیری «فانی» در هند و بنگلهدیش و طوفان حارهای «ایدای» در موزامبیک، مالاوی، زیمبابوه و ماداگاسکار دانسته است. در طوفان فانی دستکم ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر دربهدر شدند. طوفان «ایدای» نیز بیش از هزار نفر را در موزامبیک به وبا مبتلا کرد و به کشته و ناپدید شدن هزاران نفر در کشورهای یادشده انجامید.
سیل ویرانگر در ایران، اتیوپیا، بولیویا و فیلیپین نیز در شمار فجایع مورد تأکید این گزارش قرار دارد. سیل در فیلیپین ۵۰ هزار نفر را از کاشانههایشان دور کرد. در اتیوپیا هم رانش زمین و بارانهای سیلآسا به دربهدری دهها هزار نفر انجامید.
مرکز «پایش آوارهگی داخلی» میگوید تا پایان سال شمار رانده شدهگان فجایع آب و هوایی میتواند به ۲۲ میلیون نفر برسد. دلیل امر آن است که خطر طوفان و ژاله و سیلاب همیشه در نیمه دوم سال بیشتر است. در صورتی که این پیشبینی به وقوع بپیوندد، دوران کنونی یکی از مخربترین سالهای آبوهوایی خود را پشت سر خواهد گذاشت.