استملاک زمینهای مسیر پروژه تاپی تا دو ماه دیگر آغاز میشود

افغان رادیو، کابل: وزارت شهرسازی و اراضی کشور اعلام کرده است که روند سروی، تثبیت حق مالکیت و استملاک زمین و ملکیتهای مسیر پروژه تاپی تا دو ماه دیگر آغاز میشود.
حشمتالله ناصری، سخنگوی وزارت شهرسازی و اراضی کشور به افغان رادیو گفت که این وزارت مقرره ویژهای را به هدف مدیریت امور زمینداری در مسیر پروژه تاپی تهیه کرده است. آقای ناصری افزود، به دلیل اینکه پروژه تاپی منطقهای است، برای آغاز استملاک زمین و ملکیتهای مسیر پروژه تاپی و کار ساختمانی این پروژه، به یک «پلان عمل» نیاز است که تا یک ماه دیگر از سوی وزارت شهرسازی و اراضی تهیه و نهایی میشود. به گفته او، پس از نهایی شدن این پلان عمل، روند استملاک، تثبیت، سروی، حق مالکیت و اسکان مجدد باشندههای این مسیر در دو ماه آینده آغاز خواهد شد.
آقای ناصری افزود که اخیراَ محمدجواد پیکار، سرپرست وزارت شهرسازی و اراضی در دیداری که با امانوف رییس عمومی شرکت (TPCL) یا تطبیقکننده پروژه تاپی داشت، روی آغاز روند استملاک، تثبیت، سروی، حق مالکیت و اسکان مجدد باشندههای در دو ماه آینده تأکید کرده است. آقای ناصری افزود که مقرره مدیریت امور زمینداری در مسیر پروژه تاپی نیز به این شرکت سپرده شده و نظریات و دیدگاههای مسوولان این شرکت در مورد آن خواسته شده است.
از جانب دیگر، حمشتالله ناصری گفت که وزارت شهرسازی و اراضی، شرکت تطبیقکننده پروژه تاپی و وزارت معادن و پترولیم پس از این هرماه نشستهای مشترک خود را به هدف همآهنگی بیشتر در این مورد برگزار میکنند. به گفته او پیشتر در قسمت گزارشدهی و همآهنگی میان ادارات مربوط مشکلات وجود داشت.
از سویی هم، در خبرنامهای که روز شنبه، ۳۱ حمل، از سوی وزارت شهرسازی و اراضی کشور به نشر رسید، آمده است که «ورکشاپ نهاییسازی مقرره مدیریت امور زمینداری مسیر پروژه تاپی» با اشتراک نمایندهگان ادارت و نهادهای مربوط برگزار شد. به نقل از خبرنامه، محمدجواد پیکار در این برنامه گفته است که حریم مسیر پروژه تاپی برای زمین و ملکیتهای شخصی ۵۰۰ متر و برای زمینهای دولتی دو کیلومتر تعیین شده است. او افزوده است که زمین مسیر پروژه نامبرده بعد از تطبیق به علفچر مبدل و به حیث زمین عامه غرض رشد مالداری در کشور استفاده میشود. سرپرست وزارت شهرسازی و اراضی همچنان گفته است که جبران خسارت متضرران مستقیم و غیرمستقیم مسیر پروژه تاپی از اولویتهای حکومت است و این روند به صورت اساسی و جدی در نظر گرفته میشود.
کار بخش افغانستان پروژه تاپی یا انتقال لوله گاز ترکمستان از مسیر افغانستان در سال ۱۳۹۶ از سوی رییس جمهور غنی افتتاح شد. با گذشت بیش از یک سال از افتتاح آن، کار پروژه تاپی پیشرفت چندانی در خاک افغانستان نداشته است.
طول مجموعی این لوله به بیش از یک هزار و ۸۰۰ کیلومتر میرسد که گاز ترکمنستان را از طریق افغانستان به پاکستان و هند انتقال میدهد.