هشدار از سرازیر شدن سیلابها؛ بارش باران تا آخر ماه آینده میلادی ادامه مییابد

ریاست هواشناسی روز سهشنبه، ۲۷ حمل، با نشر خبرنامهای گفته بود که در ولایتهای کابل، خوست، پکتیا، لوگر، ننگرهار، لغمان، کاپیسا، پروان، پنجشیر، بغلان، تخار، بدخشان، نورستان، کنر و قسمتهایی از میدانوردک، زابل، قندهار، فراه، هرات، بادغیس، سرپل و سمنگان بارش باران و سرازیرشدن سیلابها پیشبینی شده است. به گفته ریاست هواشناسی، مقدار بارندهگی در نقاط مختلف بین ۲۵ الی ۴۵ ملیمتر برآورد شده است.
مقامهای وزارت دولت در امور رسیدهگی به حوادث میگویند که در جریان دو روز گذشته پانزده ولایت کشور شاهد سرازیر شدن سیلابها بوده است.
حشمتخان بهادری، معاون سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدهگی به حوادث میگوید که این سیلابها در جریان دو روز گذشته (۲۵ و ۲۶ حمل) در ولایتهای هرات، پروان، کاپیسا، پنجشیر، لوگر، فراه، میدانوردک، دایکندی، بدخشان، جوزجان، بادغیس، زابل، غزنی، لغمان و کنر سرازیر شده است.
آقای بهادری روز سهشنبه، ۲۷ حمل، در صحبت با افغان رادیو اضافه کرد: «در این ولایتها چهار تن جان باختهاند، ۵۷ خانه مسکونی به صورت کلی و ۵۱۹ خانه به صورت نسبی تخریب و همچنان ۶۰ رأس مواشی تلف شدهاند.» او همچنان گفت که به خانههای آسیبپذیر از سیلابها هشداردهی و آگاهی میکنند. به گفته او، بارش باران احتمالاً تا آخر ماه آینده میلادی ادامه پیدا میکند.
بارش کمپیشینه باران در جریان ماه حمل سال روان و ماه حوت سال گذشته، خسارات مالی و جانی را به شماری از ولایتهای کشور وارد کرده است. در جریان سه روز گذشته بارش شدید باران باعث بالا آمدن آب شماری از دریاهای کشور به ویژه دریای کابل شده است.
مسوولان وزارت دولت در امور رسیدهگی به حوادث کشور نیز اعلام کردهاند که در نتیجهی سرازیرشدن سیلابهای دو روز گذشته (۲۵ و ۲۶ حمل) در کابل، ۱۱۳ خانه مسکونی تخریب شده است.
حشمتخان بهادری، معاون سخنگوی این وزارت در صحبت با افغان رادیو گفت که از مجموع این تعداد خانهها، ۵۷ خانه به صورت کلی و ۵۶ خانهی دیگر به صورت قسمی تخریب شده است. آقای بهادی افزود که این خانهها در مربوطات ناحیههای پنجم، هفتم، سیزدهم، پانزدهم و شانزدهم شهرداری کابل تخریب شده است.
معلومات ابتدایی وزارت دولت در امور رسیدهگی به حوادث نشان میدهد که این سیلابها تلفاتی در پی نداشته است.
آقای بهادری افزود که وزارت دولت در امور رسیدهگی به حوادث کشور به کمک وزارتخانهها و ادارات همکار این وزارت تدابیر احتیاطی لازم برای وقوع سیلابها در نظر گرفته است. او گفت: «به ساکنان نواحی آسیبپذیر از خطر وقوع سیلابها آگاهی داده شده است و برای آنان در صورت لزوم، از طرف شهرداری کابل، نقاط و محلاتی برای اسکان موقت مشخص شده است.»
به گفتهی آقای بهادری، از وزارتهای داخله و دفاع ملی نیز خواسته شده است که در صورت نیاز، وسایط را غرض انتقال مردم به محلات مصون آماده کنند.
به گفته او، وزارت دولت در امور رسیدهگی به حوادث در جریان دو روز گذشته به ۱۰۵۴ خانواده آسیبدیده از رهگذر سیلابها مواد غذایی و غیرغذایی کمک کرده است. حشمتالله خان بهادری خاطرنشان کرد: «در کابل منابع کافی داریم، در صورتی که حادثهای رخ بدهد، به آن رسیدهگی میشود.»
در همین حال ریاست هواشناسی کشور با نشر اعلامیهای گفته است که احتمال بارندهگیهای شدید همراه با سیلاب در ۲۲ ولایت کشور امروز چهارشنبه، ۲۸ حمل، پیشبینی شده است.
ریاست هواشناسی روز سهشنبه، ۲۷ حمل، با نشر خبرنامهای گفته بود که در ولایتهای کابل، خوست، پکتیا، لوگر، ننگرهار، لغمان، کاپیسا، پروان، پنجشیر، بغلان، تخار، بدخشان، نورستان، کنر و قسمتهایی از میدانوردک، زابل، قندهار، فراه، هرات، بادغیس، سرپل و سمنگان بارش باران و سرازیرشدن سیلابها پیشبینی شده است. به گفته ریاست هواشناسی، مقدار بارندهگی در نقاط مختلف بین ۲۵ الی ۴۵ ملیمتر برآورد شده است.
پیشبینی بارش باران شدید در این ولایتها سبب شده است که ادارههای ولایتی آمادهگیهای لازم را برای رسیدهگی به سیلابزدهگان احتمالی روی دست بگیرند.
وحیده شهکار، سخنگوی والی پروان، میگوید که سرازیرشدن سیلابها جادههای بعضی از روستاها در ولسوالیهای سرخپارسا، شینواری، سالنگ و جبلالسراج را تخریب و یا هم مسدود کرده است. خانم شهکار افزود که شماری از ساحات در مرکز پروان هم در معرض تهدید سیلابها قرار دارد. او همچنان گفت که آنان هیأتی تشکیل دادهاند تا آسیبدیدهگان سیلاب را شناسایی و با آنان همکاری کنند. سخنگوی والی پروان خاطرنشان کرد که در قسمت بازشدن جادههای ولسوالیهای سرخپارسا، شینواری، سالنگ و جبلالسراج نیز تیمهای تخنیکیشان وارد کار شدهاند. وحیده شهکار تصریح کرد که سیلابهای دو روز گذشته در پروان تلفاتی در پی نداشته است.
در همین حال گزارشها از ولایت هرات میرساند که در جریان دو روز گذشته در ده ولسوالی این ولایت سیلاب سرازیر شده است.
جیلانی فرهاد، سخنگوی والی هرات، در صحبت با افغان رادیو گفت که در پی این سیلابها، هشت تن کشته و ده تن زخمی شدهاند. آقای فرهاد افزود که در جریان این سیلاب، هزاران جریب زمین زراعتی و خانههای مسکونی خسارهمند شده است. او همچنان گفت: «خانوادهای زیادی در ولسوالیهای هرات به دلیل سرازیرشدن سیلابها خانههای خود را ترک کردهاند.» سخنگوی والی هرات تصریح کرد که ساحات زیادی در هرات در معرض تهدید سیلاب قرار دارد و آنان از طریق کمیته ولایتی اضطرار کوشش میکنند تا به این خانوادهها کمک غذایی و غیرغذایی کنند.
بارندهگی شدید در هرات روز دوشنبه گذشته نیز جان چهار تن را گرفته بود. سخنگوی والی هرات میگوید که تیمهای تخنیکی آنان برای کمک با آسیبدیدهگان سیلاب وارد کار شدهاند.
گفتنی است که از هشت حوت به این طرف، در هژده ولایت کشور سیلابها سرازیر شده است. طبق معلومات وزارت دولت در امور رسیدهگی به حوادث، در پی این سیلابها بیش از یک صد تن جان باخته، حدود ۶۰ تن زخمی شده و ۲۰ تن دیگر ناپدید شدهاند. در کنار این، حدود نوزده هزار خانه به صورت کلی یا نسبی تخریب شده است.
وزارت دولت در امور رسیدهگی به حوادث میگوید که در جریان ماه روان تا کنون به پنج هزار و ۸۰۰ خانواده مواد غذایی و به بیشتر از چهار هزار خانواده مواد غیرغذایی کمک کرده است.