جامعه جهانی خواستار انتقال سریع قدرت به غیرنظامیان در سودان است

به رغم برکناری و بازداشت عمر البشیر، رییس جمهور پیشین سودان، اعتراضات خیابانی در این کشور به پایان نرسیده است. هزاران معترض و نیروهای وابسته به اپوزیسیون سودان، در این اعتراضات با تصمیم شورای نظامی حاکم بر این کشور مخالفت کردهاند. شورای نظامی حاکم بر سودان، گفته است که زمام امور این کشور را برای یک دوره زمانی دو ساله در دست خواهد داشت. این شورا روز پنجشنبه ۲۲ حمل (۱۱ اپریل)، پس از آن قدرت را به دست گرفت که در پی ماهها اعتراضات ضددولتی و مداخله ارتش این کشور در این اعتراضات، عمر البشیر برکنار و بازداشت شد. معترضان گفتهاند، اعضای شورای نظامی حاکم بر سودان کسانی نیستند که بتوانند آزادی و تحول مثبت سیاسی را برای این کشور به ارمغان آورند.
همزمان با این، اتحادیه اروپا، سازمان ملل متحد و امریکا خواستار تسریع روند انتقال قدرت به غیرنظامیان در سودان شدهاند. سازمان دیدهبان حقوق و سازمان عفو بینالملل نیز از ارتش سودان خواستهاند به حقوق شهروندان این کشور احترام بگذارند.
فدریکا موگرینی، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، از شورای نظامی حاکم بر سودان خواسته است هر چه زودتر امکان انتقال قدرت به یک دولت غیرنظامی را فراهم کند. وزیر خارجه امریکا نیز گفته است که این کشور خواستار انتقال قدرت سیاسی در سودان به یک دولت غیرنظامی است. همچنان آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، تمامی طرفها را به خویشتنداری دعوت کرده است. او از شورای نظامی حاکم خواسته است که روند انتقال قدرت به یک دولت غیرنظامی را تسریع ببخشد.
اعتراضات در سودان در ماههای پایانی سال گذشته میلادی در پیوند به افزایش قیمت مواد غذایی و دیگر کالاها آغاز شد. این اعتراضات با گذشته زمان رنگ و بوی سیاسی گرفت و به اعتراضات ضددولتی تبدیل شد. در هفتههای اخیر، فشارها در برابر عمر البشیر افزایش یافت و او سرانجام پس از ۳۰ سال حکومت از قدرت برکنار و بازداشت شد. دیکتاتور سودان در سال ۱۹۸۹ در پی یک کودتای نظامی به قدرت رسیده بود. او از سوی دادگاه بینالمللی لاهه به ارتکاب جرایم جنگی و جنایت علیه بشریت متهم است.